Boek
Nederlands

Wilde beestjes

+1
Wilde beestjes
×
Wilde beestjes Wilde beestjes
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 0-2 jaar
Vierkant, hardkartonnen aanwijsprentenboekje met eenvoudige tekeningen in kleur van allerlei wilde dieren. Vanaf ca. 1 jaar.
Onderwerp
Dieren, Woorden leren
Titel
Wilde beestjes
Auteur
Guido Van Genechten
Taal
Nederlands
Editie
Eerste druk herwerkte versie
Uitgever
Hasselt: Clavis, 2021
[20] p. : ill.
ISBN
9789044841756 (hardback)

Besprekingen

Dit vierkante, hardkartonnen prentenboekje met twee afgeronde hoeken bevat per bladzijde een wild dier met daaronder of daarboven in duidelijke, grote schreefletters de naam plus lidwoord, bijvoorbeeld de olifant, de krokodil, de leeuw, maar ook de krab en de schildpad. De contourloze, vriendelijke illustraties zijn in zachte kleuren gezet tegen een witte achtergrond (bij de witte ijsbeer is de achtergrond lichtblauw, net als bij de pinguïn op het omslag, en bij de panda en de zebra lichtgroen). Bij de afbeeldingen is geen rekening gehouden met de onderlinge verhoudingen: de neushoorn en de schildpad die naast elkaar staan, zijn even groot, net als de krab en de tijger. De meeste dieren zijn afgebeeld met een groot hoofd zodat ze iets vertederends hebben. De vriendelijke, zachte uitstraling is belangrijker dan de natuurgetrouwe weergave, hoewel de dieren duidelijk herkenbaar blijven. Aardig kijkboekje om de woordenschat te verrijken voor dreumesen. In deze heruitgave is de vormgeving …Lees verder

Kijk je mee? Wilde beestjes

Handig kartonboekje voor kleine handjes. Op elke pagina staat een tekening van één dier met daaronder de naam. Het zijn lieve beestjes die je met grote ogen aankijken. Ze zijn in enkele forse zwarte lijnen neergezet en met natuurgetrouwe tinten ingekleurd. Allemaal ogen ze lief en aardig. Maar wild?


Over Guido Van Genechten

Guido Van Genechten (Mol, 19 augustus 1957) is een Vlaamse auteur en illustrator. Guido Van Genechten is wereldwijd bekend met zijn prentenboeken.

In 1995 verscheen In het donker het eerste in een inmiddels omvangrijke reeks prentenboeken voor peuters en kleuters. Het bekendste figuurtje door hem ontworpen is waarschijnlijk het konijntje met het slap oortje Rikki.

Guido Van Genechten studeerde typografie en werkte jarenlang in de grafische sector, waar hij vooral bezig was met lay-out en montage. Intussen volgde hij lessen tekenen, schilderen, grafiek en fotografie aan de kunstacademie van Mol.

Zijn prentenboeken verschenen in vele talen. In 2010 is zijn prentenboek Wiebelbillenboogie prentenboek van het jaar 2010 en staat centraal in de Nationale Voorleesdagen.

Bibliografie

Kijk je mee

  • Tamme beestjes (Clavis)
  • Wilde beestjes (Clavis)

Max

Suggesties