Boek
Nederlands

Tamme beestjes

+1
Tamme beestjes
×
Tamme beestjes Tamme beestjes
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 0-2 jaar
Vierkant, hardkartonnen aanwijsprentenboek met eenvoudige tekeningen in kleur van allerlei dieren die in en om het huis voorkomen. Vanaf ca. 1 jaar.
Onderwerp
Dieren, Woorden leren
Titel
Tamme beestjes
Auteur
Guido Van Genechten
Taal
Nederlands
Editie
Eerste druk herwerkte versie
Uitgever
Hasselt: Clavis, 2021
[20] p. : ill.
ISBN
9789044841749 (hardback)

Besprekingen

De eend, de geit en de koe maar ook de kikker, de slak en de rups: in dit vierkante, hardkartonnen prentenboekje met twee afgeronde hoeken komen achttien dieren voorbij, bekend van huis en tuin. De titel is aansprekend, maar klopt niet helemaal bij dieren als de egel en de slak. Op elke bladzijde staat een dier met eronder of erboven in duidelijke, grote schreefletters de naam plus lidwoord. De contourloze illustraties zijn in zachte kleuren gezet tegen een witte achtergrond (bij enkele dieren, soms omdat ze zelf wit zijn, heeft de achtergrond een andere, contrasterende kleur). In de tekeningen is geen rekening gehouden met de onderlinge verhoudingen: de muis is niet veel kleiner dan de pauw en de rups is net zo groot als de romp van de poes. De meeste dieren zijn afgebeeld met een groot hoofd zodat ze iets vertederends hebben, maar ze blijven duidelijk herkenbaar. Aardig kijkboekje met een vriendelijke, rustige uitstraling om de woordenschat te verrijken voor dreumesen. In deze herui…Lees verder

Over Guido Van Genechten

Guido Van Genechten (Mol, 19 augustus 1957) is een Vlaamse auteur en illustrator. Guido Van Genechten is wereldwijd bekend met zijn prentenboeken.

In 1995 verscheen In het donker het eerste in een inmiddels omvangrijke reeks prentenboeken voor peuters en kleuters. Het bekendste figuurtje door hem ontworpen is waarschijnlijk het konijntje met het slap oortje Rikki.

Guido Van Genechten studeerde typografie en werkte jarenlang in de grafische sector, waar hij vooral bezig was met lay-out en montage. Intussen volgde hij lessen tekenen, schilderen, grafiek en fotografie aan de kunstacademie van Mol.

Zijn prentenboeken verschenen in vele talen. In 2010 is zijn prentenboek Wiebelbillenboogie prentenboek van het jaar 2010 en staat centraal in de Nationale Voorleesdagen.

Bibliografie

Kijk je mee

  • Tamme beestjes (Clavis)
  • Wilde beestjes (Clavis)

Max