Boek
Nederlands

Wat een feest!

Geronimo Stilton (auteur), Elly Simoens (bewerker)
Het is feest! Met taart, een vlag en veel kleur. Doe je mee? Lees en zoek! AVI-Start. Vanaf ca. 6 jaar.
Onderwerp
Feesten
Leesniveau
AVI Start, AVI M3, AVI 1, AVI 2
Titel
Wat een feest!
Auteur
Geronimo Stilton
Bewerker
Elly Simoens
Taal
Nederlands
Uitgever
Amsterdam: De Wakkere Muis, © 2018
[32] p. : ill.
ISBN
9789085924982 (hardback)

Besprekingen

Een boek voor beginnende lezers over feesten met Geronimo Stilton. Op twee pagina’s staat een tekening van een feest, zoals een verjaardag, bruiloft, kerstmis en carnaval, met daarin de bekende figuren uit de Stilton verhalen. Daarnaast staan vijf zoekopdrachten in de vorm van rondjes met daarin een voorwerp en het bijpassende woord. Onder aan de pagina staat een stukje tekst met daarnaast twee tekstjes op AVI-Start en AVI-M3*. Het gaat vaak om vragen als ‘zie je de vlag?' of 'wie heeft de kroon?’ De kleurrijke illustraties bevatten veel details en geven een vrolijk beeld. Alle bladen hebben dezelfde opmaak, met soms de vragen onderaan, soms bovenaan. Doordat de opzet steeds hetzelfde is en de opdrachten erg op elkaar lijken, is de verrassing er snel vanaf. Op de beide schutbladen staan de hoofdpersonen uit de Stilton-boeken. Het aantrekkelijke omslag toont een pagina uit het boek. Voor beginnende lezers vanaf ca. 6 jaar.

Over Geronimo Stilton

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door PieterDP

Geronimo Stilton is een kinderboekenreeks, die in Nederland wordt uitgegeven door Uitgeverij De Wakkere Muis en in België door Bakermat en Lannoo.

Serie

De boeken van Geronimo Stilton worden geschreven als autobiografische verhalen, met Geronimo Stilton als ik-figuur. De boeken worden uitgegeven onder de naam Geronimo Stilton, maar zijn gebaseerd op de ideeën van de oorspronkelijke schrijfster Elisabetta Dami. Momenteel worden de boeken echter geschreven door diverse schrijvers in een studio. De reeks wordt door diverse tekenaars geïllustreerd, waaronder Larry Keys, Lorenzo Chiavini, Silvia Bigolin en Lorenzo de Pretto. In Italië is het een van de meest populaire kinderboekenseries. De serie richt zich op kinderen in de leeftijd van 6 tot 12 jaar en verschijnt ondertussen in 35 talen.

De naam van de muis is afgeleid van de Indiaanse held Geronimo, de militaire aanvoerder van de Apachen aan het eind van de 19e eeuw, en …Lees verder op Wikipedia