Boek
Nederlands

Het mysterie van de gezonken schat

Geronimo Stilton (auteur), Larry Keys (illustrator)

Het mysterie van de gezonken schat

In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 6-8 jaar
De muizenfamilie Stilton wordt op zoek naar een gezonken galjoen met diamanten aan boord aangevallen door piraten. Vanaf ca. 11 jaar.
Onderwerp
Mysteries
Titel
Het mysterie van de gezonken schat
Auteur
Geronimo Stilton
Illustrator
Larry Keys
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Italiaans
Oorspr. titel
Il mistero del tesoro scomparso
Editie
5
Uitgever
Mechelen: Bakermat, 2010
116 p. : ill.
ISBN
9789059242913 (hardback)

Besprekingen

Op zoek naar een gezonken galjoen met diamanten aan boord wordt de muizenfamilie Stilton door piraten aangevallen. Ze ontsnappen, nemen een andere route en ontdekken een onbewoond eiland waar de reeds twintig jaar vermiste oom Subenhara blijkt te zijn. Onafhankelijk te lezen deel uit de Geronimo Stilton serie. Semi-spannend kinderlijk verhaal met veel moeilijke woorden (detail), uitdrukkingen (lik op stuk) en namen waarvan alleen volwassenen de dubbele betekenis zullen begrijpen (Stilton, Pullmuizenprijs). Irritant drukke bladspiegel vol kleine gekleurde illustraties en niet-functionele wisselende lettertypes wat het lezen extra bemoeilijkt. Voor en achter in het boek illustraties van personen en plattegronden die in de verschillende boeken voorkomen. Vanaf ca. 11 jaar.

Over Geronimo Stilton

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door PieterDP

Geronimo Stilton is een kinderboekenreeks, die in Nederland wordt uitgegeven door Uitgeverij De Wakkere Muis en in België door Bakermat en Lannoo.

Serie

De boeken van Geronimo Stilton worden geschreven als autobiografische verhalen, met Geronimo Stilton als ik-figuur. De boeken worden uitgegeven onder de naam Geronimo Stilton, maar zijn gebaseerd op de ideeën van de oorspronkelijke schrijfster Elisabetta Dami. Momenteel worden de boeken echter geschreven door diverse schrijvers in een studio. De reeks wordt door diverse tekenaars geïllustreerd, waaronder Larry Keys, Lorenzo Chiavini, Silvia Bigolin en Lorenzo de Pretto. In Italië is het een van de meest populaire kinderboekenseries. De serie richt zich op kinderen in de leeftijd van 6 tot 12 jaar en verschijnt ondertussen in 35 talen.

De naam van de muis is afgeleid van de Indiaanse held Geronimo, de militaire aanvoerder van de Apachen aan het eind van de 19e eeuw, en …Lees verder op Wikipedia

Suggesties