Boek
Nederlands
Hoe ziet een voetbalveld eruit? Wat zijn de spelregels? Prentenboek met informatie over voetbal met knutseltip, quiz, dubbele uitklappagina van een voetbalveld en veel kleurenillustraties. Vanaf ca. 5 jaar, zelf lezen vanaf ca. 8 jaar.
Onderwerp
Voetbal
Titel
Voetbal
Auteur
Gerard Van Gemert
Illustrator
Hiky Helmantel
Taal
Nederlands
Editie
1
Uitgever
Hasselt: Clavis, 2013
[32] p. : ill.
ISBN
9789044819847 (hardback)

Besprekingen

Informatief prentenboek - in de serie 'Willewete'*, categorie vrije tijd - over voetbal, met hoofdstukjes over o.a. vroeger en nu, spelregels, profvoetballers en wedstrijden. Het zijn korte, vlot geschreven tekstjes in een duidelijke letter, waarin de kernwoorden vetgedrukt zijn. Bij de tekstblokjes staan getekende kleurenillustraties. Leuk is de tekening over twee pagina’s van het voetbalveld, met strafschopgebieden, middencirkel en hoekvlaggen. Op twee uitklappagina’s in het midden van het boek wordt een stadion met alles eromheen in beeld gebracht. Verder in het boek staan een getekend beeldverhaal van een beroemde strafschop van Johan Cruijff en citaten van onder meer Lionel Messi en Wesley Sneijder. Tot slot zijn er een gedichtje, een doe-ding (voetbalkijkdoos) en een miniquiz. Het inleidende hoofdstukje over het jongetje Marcel dat een wedstrijd moet spelen, voegt weinig toe omdat hij in de rest van het boek niet terugkomt. Maar verder is het een goed geslaagd 'jongens'boek (mei…Lees verder

Voetbal

Wil je meer weten over voetbal dan kan dit boek je een beetje helpen, voornamelijk wanneer je supporter bent van het voetbalteam van Nederland. Over het Belgisch voetbal wordt niet veel gezegd. De illustraties zijn niet boeiend en aantrekkelijk en ik denk dat menige voetbalfan mijn mening delen wanneer hij zijn voetbalidool in het boek tegenkomt. Op het einde vullen een versje, een knutselideetje en een mini-quiz een paar pagina's zonder meerwarde te geven aan het boek. Jammer, want er staan ook leuke weetjes in over het ontstaan van het voetbal, maar geen enkel onderwerp is fijn uitgewerkt.


Suggesties