Boek
Nederlands

Kaya wil winnen

Gaby Hauptmann (auteur), Suzanne Braam (vertaler)
+1
Kaya wil winnen
×
Kaya wil winnen Kaya wil winnen
Doelgroep:
Vanaf 9-11 jaar
Kaya mag met meneer Waldmann, de eigenaar van haar lievelingspony Dreamy, en zijn zoon Chris op vakantie. Ze gaan een wedstrijdpony beoordelen. Een droom lijkt uit te komen, want Kaya is stiekem verliefd op Chris. Maar wordt de trip wel zo leuk als ze denkt?
Titel
Kaya wil winnen
Auteur
Gaby Hauptmann
Vertaler
Suzanne Braam
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Duits
Oorspr. titel
Kaya will nach vorn
Editie
1
Uitgever
Amsterdam: Ploegsma, 2011
99 p.
ISBN
9789021669618 (hardback)

Besprekingen

Kaya mag mee met meneer Waldmann om haar oordeel te geven over een pony, Wild Thing, die hij eventueel voor zijn zoon Chris zou kopen. Kaya geniet met volle teugen. Niet alleen mag ze op een pony rijden die prijzen heeft gewonnen op de Europese kampioenschappen, ze is bovendien bij Chris op wie ze smoorverliefd is.
Het is al heel snel duidelijk dat Wild Thing zo geweldig is dat de koop sneller dan verwacht kan worden gesloten. Om dit te vieren, wordt een fles champagne geopend. Ook Kaya drinkt mee, maar valt daarna in slaap waardoor ze alleen achterblijft en op stap gaat. Op haar tocht naar de manege ontmoet ze de vorige eigenares van Wild Thing. Het is meteen duidelijk dat er met de verkoop iets louche aan de hand is.
In de eerste vier ongelijke hoofdstukken vertelt Gaby Hauptmann een simpel verhaal: een rijke man koopt een pony voor zijn zoon. Alleen in het laatste deel ontstaat er even wat spanning, maar die wordt al snel de kop ingedrukt. Kaya heeft een gesprek met de vo…Lees verder
Kaya (13) mag mee op reis met meneer Waldmann, de eigenaar van haar lievelingspony Dreamy. Zij mag helpen bij het beoordelen van een pony waar zijn zoon Chris wedstrijden mee zal gaan rijden. Een droomreisje voor Kaya: ze mag drie dagen op reis met de jongen van haar dromen en rijden op een kampioen! Zou Chris haar ook leuk vinden? Vlot geschreven, onderhoudend en wensvervullend paardenverhaal. Aardige tegenstelling tussen de rijke paardenwereld en het middenstandsmilieu van Kaya, wat het verhaal realistisch maakt. Gebonden uitgave met op het omslag een aantrekkelijke actiefoto. Duidelijk lettertype met schreef, overzichtelijke bladspiegel. Tweede deel uit een oorspronkelijk Duitse en internationaal uitgegeven paardenboekenserie over Kaya; tegelijkertijd verscheen het eerste deel, 'Kaya heeft een plan'*. De auteur is in Duitsland tevens bekend door diverse damesromans. Fijn paardenboek dat jonge meiden zal aanspreken. Vanaf ca. 11 jaar.