Strip
Nederlands

Wie wil er nou géén violist worden?

Erna Sassen (auteur), Geert Gratama (illustrator)

Wie wil er nou géén violist worden?

In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 9-11 jaar
Genre:
Suzy en Indra gaan volgend jaar naar de middelbare school. Maar naar welke school? Ze willen graag naar het Stedelijk, want daar werkt een heel leuke muziekdocent. Maar die school komt niet overeen met het schooladvies. Vanaf ca. 10 jaar.
Onderwerp
Schoolleven, Muziek
Leesniveau
AVI E6, AVI M7, AVI E7, AVI 8, AVI 9
Titel
Wie wil er nou géén violist worden?
Auteur
Erna Sassen
Illustrator
Geert Gratama
Taal
Nederlands
Uitgever
Tilburg: Zwijsen, 2018
27 p. : ill.
ISBN
9789048735594 (hardback)

Besprekingen

Als op een dag de tante van een van de leerlingen samen met haar zoon Harry een muziekworkshop op school komt geven, zijn Suzy en Indra zeer onder de indruk, vooral van Harry als hij viool speelt. Suzy en Indra moeten volgend jaar naar het middelbaar onderwijs en hun ouders willen graag dat zij open dagen van scholen bezoeken, maar ze willen naar de school waar Harry muziekdocent is. Maar die school komt niet overeen met het schooladvies. Bijzonder geslaagd, humoristisch verhaal over twee jonge meisjes die steeds iets anders willen. Veel kinderen zullen zich kunnen identificeren met de meisjes en veel situaties herkennen. Het verhaal is goed gestructureerd en zoals bij een goede ballonstrip hoort, sluiten tekst en beeld naadloos op elkaar aan en vullen elkaar aan. Levendige dialogen met dynamische, kleurrijke illustraties met veel details. Het boek sluit aan bij de leesmethode ‘Estafette’ en de tekst bij AVI-niveau E6+, wat inhoudt dat fragmenten op verschillend niveau zijn vanaf AVI-…Lees verder

Over Erna Sassen

Erna Sassen (Beverwijk, 26 april 1961) is een Nederlands actrice, kinderboekenschrijfster, theatermaakster en voormalig radiopresentatrice.

Carrière

Sassen volgde een opleiding aan de Academie voor Kleinkunst in Amsterdam. Ze werd in Nederland een nationale bekendheid doordat ze vanaf 1988 drie seizoenen de rol van verpleegkundige Suzanne Lievegoed vertolkte in de televisieserie Medisch Centrum West. In deze tijd presenteerde ze tevens samen met Paul van der Lugt als opvolger van Paul de Leeuw het KRO radioprogramma de Zalige Liefdeslijn. Later timmerde ze vooral aan de weg in musicals en toneelvoorstellingen, onder andere in samenwerking met Frank Groothof.

In 2004 debuteerde ze als schrijfster met het kinderboek De gemeenste opa van Europa. Tussen 2004 en 2007 publiceerde ze nog eens vier kinderboeken. In 2018 werd het boek Er is geen vorm waarin ik pas bekroond met de G…Lees verder op Wikipedia