Boek
Nederlands

Handboek voor meisjes

+1
Handboek voor meisjes
×
Handboek voor meisjes Handboek voor meisjes

Handboek voor meisjes

Doelgroep:
Vanaf 9-11 jaar
Hoe maak je een smakelijke smoothie? Hoe plak je een fietsband? Tips en weetjes met zwart-witillustraties. Voor meisjes vanaf ca. 10 t/m 12 jaar.
Onderwerp
Weetjes
Titel
Handboek voor meisjes
Auteur
Elisa Van Spronsen
Taal
Nederlands
Editie
1
Uitgever
Amsterdam: Ploegsma, 2014
120 p. : ill.
ISBN
9789021672687 (hardback)

Besprekingen

Dit handzame boekje geeft meisjes allerlei tips, adviezen en informatie over kleding, verzorging, jongens, lifestyle en gezellige, praktische en creatieve bezigheden. In willekeurige volgorde beschrijft de auteur onder meer hoe je een kledingruilfeest kunt houden, hoe een knoop aan te zetten in zes stappen, oude kleding te recyclen en je eigen kledingstijl te ontwikkelen, lekkere hapjes te maken, een haiku te schrijven, zelf je band te plakken, dat het handig is om te weten dat jongens van extreme sporten houden en testjes over mode en het koningshuis, grappige uitvindingen, smoezen en alles over een oppasbaantje. De schrijfstijl is vlot, ongedwongen, direct en eigentijds, met uitlatingen als hartstikke, cool, vet en Engelse woorden als: show your skills, rules, basics, customize en fashionables. De lay-out is vrij vol, maar overzichtelijk met korte (ook vetgedrukte) basisteksten, genummerde stappen, puntsgewijze opsommingen, grote en opvallende tussenkopjes (wit op zwart) met een zwa…Lees verder

Handboek voor meisjes

Van mode-queen tot eco-meisjes, in dit boek kunnen werkelijk alle meisjes advies vinden over heel uiteenlopende zaken. Natuurlijk staan hier dingen in over mode en jongens versieren, maar ook vriendenactiviteiten, koken, tuinieren, ... komen aan bod. Zo kom je te weten hoe je een leuk slaapfeestje organiseert, welke vlinders er in je tuin zitten, hoe je een knoop aannaait of welke beroemde vrouwen er zijn in de Nederlandse geschiedenis. Dit alles staat in een willekeurige volgorde. Gelukkig is er de inhoudsopgave vooraan in het boek, waardoor je wel wat wegwijs geraakt.
Het boek is eigentijds geschreven. Het bevat bijvoorbeeld heel wat Engelse woorden die de jeugd tegenwoordig ook gebruikt. Het taalgebruik, maar ook de inhoud maakt het tot een erg Nederlands boek. Onze noorderburen houden er ook zo hun eigen woorden op na die wij amper gebruiken.
De bladspiegel is overvol zonder dat het chaotisch wordt. Toch oogt het geheel wat schreeuwerig. Een vereiste voor een hippe loo…Lees verder