Boek
Nederlands

Kaspers geheime hond

Dirk Nielandt (auteur), Paula Gerritsen (illustrator)
+1
Kaspers geheime hond
×
Kaspers geheime hond Kaspers geheime hond
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 6-8 jaar
Kasper vindt een zwerfhond. Hij verbergt hem in het schuurtje. Bij het uitlaten ontsnapt de hond. Hij gaat achter een man aan. AVI-M4. Vanaf ca. 7 jaar.
Onderwerp
Honden
Leesniveau
AVI M4, AVI 4
Titel
Kaspers geheime hond
Auteur
Dirk Nielandt
Illustrator
Paula Gerritsen
Taal
Nederlands
Uitgever
Tilburg: Zwijsen, 2007
26 p. : ill.
ISBN
9789027672469 (hardback)

Besprekingen

Kasper heeft een hond gevonden en deze stiekem in het schuurtje verstopt. Als hij 's avonds laat stilletjes de hond wil uitlaten, ontsnapt deze en gaat achter een man aan. De man wordt heel kwaad op Kasper als de hond met zijn tas in de bek wegrent. Gelukkig is mama samen met een agent op zoek naar Kasper. In nog geen twintig bladzijden ontrolt zich een spannend verhaal met een goede afloop, waarin een zwerfhond zich ontpopt als een echte boevenvanger. De grote letters en de korte eenvoudige zinnen maken het verhaal voor een beginnende lezer makkelijk leesbaar, AVI-M4. Het leeraccent ligt op tweelettergrepige samenstellingen van zelfstandige naamwoorden. Op een tekening op het schutblad is een aantal woorden bij het desbetreffende onderwerp afgedrukt. Het verhaal wordt met een flink aantal paginagrote, gekleurde tekeningen verlucht, die bijdragen tot begrip van het verhaal. Deel in de serie 'Bikkels'*, waarin aandacht wordt besteed aan woordenschat. Vanaf ca. 7 jaar.

Over Dirk Nielandt

Dirk Nielandt is een Belgische jeugdauteur.

Hij werkt al meer dan tien jaar professioneel als scenarist voor heel wat kinderprogramma's. Hij is ook jeugdauteur en werkte met de scenario-schrijver van de Disney-klassieker Pocahontas en de eerste DreamWorks-animatiefilm The Prince of Egypt.

In de jaren negentig was hij enige tijd hoofdredacteur van het weekblad Suske en Wiske.

Tevens is hij sinds halverwege 2004 de vaste scenarist van de gag-stripreeks Klein Suske en Wiske (vanaf deel 5).

Nielandt schreef ook scenario's voor de Ketnetseries Spring en De 5e boog.

In februari 2006 werkte Nielandt aan het scenario voor de Suske en Wiske-tekenfilm De Texas Rakkers. De film verscheen in juli 2009 in de bioscoop.

Ook schreef hij afleveringen voor Vlaamse politiereeksen, zoals: Witse, Wolven en Code 37.

Verder schreef hij een aflevering voor de 21ste reeks van F…Lees verder op Wikipedia

Suggesties