Makkelijk lezen
Nederlands

Heksenclub

Dirk Nielandt (auteur), Claudia Verhelst (illustrator)
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 9-11 jaar
Joni en Paulien zijn de baas van de Heksenclub. Ze houden van pesten. Maar Luca niet. Zou haar moeder willen helpen? Verhaal in korte zinnen en gemakkelijke woorden. AVI-E4. Vanaf ca. 9 jaar.
Onderwerp
Magie, Heksen, Pesten
Leesniveau
AVI 5, AVI E4
Titel
Heksenclub
Auteur
Dirk Nielandt
Illustrator
Claudia Verhelst
Taal
Nederlands
Uitgever
Tilburg: Zwijsen, 2011
51 p. : ill.
ISBN
9789048708185 (hardback)

Besprekingen

Joni en Paulien houden van dure spullen en ze zijn de baas van de Heksenclub. Wie erbij wil horen, moet eerst iemand pesten. Veel kinderen willen dat maar wat graag, maar Luca niet. Wanneer ze op een dag het slachtoffer wordt van hun pesterijen, vertelt ze alles aan haar moeder. Tot Luca’s verbazing zegt die dat zij ook een heks is. Maar heksen zijn niet gemeen, integendeel: ze helpen andere mensen. Samen brouwen ze een drankje om Luca’s probleem op te lossen. Een vlot boek met een herkenbaar thema, uit de serie 'Zoeklicht', een serie voor bovenbouwleerlingen die het leesproces minder snel onder de knie krijgen. Door de flinke dosis fantasie krijgen we een luchtig, fris verhaal met veel humor, waarbij de pesters slachtoffer worden van de gemene streken die ze voor anderen hadden bedacht. De moraal is duidelijk aanwezig, maar blijft voldoende impliciet. De korte zinnen beginnen telkens op een nieuwe regel, waardoor de bladspiegel overzichtelijk is, AVI-E4. Verhaal en schrijfstijl zijn …Lees verder

Over Dirk Nielandt

Dirk Nielandt is een Vlaams jeugdauteur.

Hij werkt al meer dan tien jaar professioneel als scenarist voor heel wat kinderprogramma's. Hij is ook jeugdauteur en werkte met de scenario-schrijver van de Disney-klassieker Pocahontas en de eerste DreamWorks-animatiefilm The Prince of Egypt.

In de jaren negentig was hij enige tijd hoofdredacteur van het weekblad Suske en Wiske.

Tevens is hij sinds halverwege 2004 de vaste scenarist van de gag-stripreeks Klein Suske en Wiske (vanaf deel 5).

Nielandt schreef ook scenario's voor de Ketnetseries Spring en De 5e boog.

In februari 2006 werkte Nielandt aan het scenario voor de Suske en Wiske-tekenfilm De Texas Rakkers. De film verscheen in juli 2009 in de bioscoop.

Ook schreef hij afleveringen voor Vlaamse politiereeksen, zoals: Witse, Wolven en Code 37.

Verder schreef hij een aflevering voor de 21ste reeks van F.C. …Lees verder op Wikipedia

Suggesties