Boek
Nederlands

Leren lezen met Muis en Mol

David Vlietstra (auteur), Renske De Kinkelder (illustrator)
+1
Leren lezen met Muis en Mol
×
Leren lezen met Muis en Mol Leren lezen met Muis en Mol
Doelgroep:
Vanaf 6-8 jaar
Kip is weg. Muis en Mol gaan op zoek. Ze krijgen hulp van Vos en Haas. De boer heeft Kip! Hoe krijgen ze Kip weer vrij? Samenleesboek met veel grappige kleurenillustraties. Met eenvoudige tekst voor beginnende lezers en voorleestekst voor gevorderde lezers. Vanaf ca. 6 jaar.
Onderwerp
Dieren
Titel
Leren lezen met Muis en Mol
Auteur
David Vlietstra
Illustrator
Renske De Kinkelder
Taal
Nederlands
Uitgever
Hasselt: Clavis, 2021
[60] p. : ill.
ISBN
9789044842906 (hardback)

Besprekingen

Paniek. Kip is verdwenen. Muis en Mol gaan op onderzoek uit. Ze vinden een spoor en met behulp van Vos en Haas ontdekken ze dat een boer Kip bij andere kippen in een kooi heeft gezet. Ze moeten al hun inventiviteit aanwenden om aan die gevaarlijke boer te ontsnappen. Derde samenleesboek over de avonturen van Muis, Mol en Kip, na 'Leren lezen met kip en muis' (2017) en 'Leren lezen met kip en muis en mol' (2019)*. Op het voorschutblad een gebruiksaanwijzing. Het eerste en het laatste deel van elk hoofdstuk kan (voor)gelezen worden door een gevorderde lezer of een volwassene. Het middenstuk kan gelezen worden na zes tot acht maanden leesonderwijs. De tekst van de drie dieren heeft een eigen kleur. De woorden van Muis zijn in blauw gedrukt, die van Mol in bruin en van Kip in rood. Het zijn eenlettergrepige woorden. Grappig is dat Vos alles op rijm zegt. De sporadisch voorkomende meerlettergrepige woorden (kruispunt, rijmvos) zijn verdeeld in klankstukken. Deze bijna vierkante uitgave in …Lees verder

Over David Vlietstra

David Vlietstra (Franeker, 1978) is een Nederlandse kinderboekenschrijver.

Levensloop

Vlietstra groeide op in Franeker en verhuisde op zijn achttiende naar Groningen om daar sociale psychologie aan de Rijksuniversiteit Groningen te studeren. Aansluitend deed hij de pedagogische academie.

In 2010 schreef hij De brandweerman & de parkeermeter – een informatief boek over sociale psychologie, bedoeld voor tieners.

Sinds 2015 schrijft hij boeken voor jongere kinderen, die worden uitgegeven door Clavis. Hij debuteerde met twee boeken tegelijk: Meester Bakkebaard en Willy Boem. Met deze laatste titel was hij finalist van de verkiezing ‘Beste debutant van 2015’, gehouden door de Zaanse Kinderjury.

Illustratoren die aan zijn boeken meewerkten zijn o.a.: Juliette de Wit, Chris Vosters, Hiky Helmantel en Renske de Kinkelder.

Vlietstra’s boeken worden vertaald in o.a. het Arabisch, Chinees…Lees verder op Wikipedia