Boek
Nederlands

Leren lezen met Kip en Muis en Mol

David Vlietstra (auteur), Renske De Kinkelder (illustrator)
Doelgroep:
Vanaf 6-8 jaar
Kip en mol gaan mee met muis. Maar waar is het huis van muis? Is het nog ver? Samenleesboek met tekst op AVI-M3 en voor gevorderde lezers. Vanaf ca. 6 jaar.
Onderwerp
Dieren
Titel
Leren lezen met Kip en Muis en Mol
Auteur
David Vlietstra
Illustrator
Renske De Kinkelder
Taal
Nederlands
Uitgever
Hasselt: Clavis, 2019
[60] p. : ill.
ISBN
9789044835472 (hardback)

Besprekingen

Kip en Mol gaan met Muis mee naar huis. Maar dan weet Muis ineens niet meer welke kant ze op moeten en de drie vrienden verdwalen. Gelukkig geven ze niet op en met een beetje hulp komen ze al snel uit bij het huis van Muis. Dat moet natuurlijk gevierd worden! Schrijver David Vlietstra en illustrator Renske de Kinkekelder maakten samen dit tweede deel in een bijzondere boekenserie. Net als het eerste deel, 'Leren lezen met kip en muis'*, is dit grote boek een soort combinatie tussen een prentenboek, voorleesboek en een leesboek voor eerste lezers. Aan de binnenkant van het omslag wordt uitleg gegeven over het gebruik van het boek. Samen met een voorlezer gaan kinderen aan de slag. In acht samenhangende verhalen worden voorleesstukjes en leesstukjes op een prettige manier afgewisseld. De leesstukjes zijn daarbij erg eenvoudig en geschikt voor kinderen na ca. maanden leesonderwijs / AVI-M3 (eenlettergrepige klankzuivere woorden, gedrukt in schreefloze letters, in korte zinnen die steeds …Lees verder

Over David Vlietstra

David Vlietstra (Franeker, 1978) is een Nederlandse kinderboekenschrijver.

Levensloop

Vlietstra groeide op in Franeker en verhuisde op zijn achttiende naar Groningen om daar sociale psychologie aan de Rijksuniversiteit Groningen te studeren. Aansluitend deed hij de pedagogische academie.

In 2010 schreef hij De brandweerman & de parkeermeter – een informatief boek over sociale psychologie, bedoeld voor tieners.

Sinds 2015 schrijft hij boeken voor jongere kinderen, die worden uitgegeven door Clavis. Hij debuteerde met twee boeken tegelijk: Meester Bakkebaard en Willy Boem. Met deze laatste titel was hij finalist van de verkiezing ‘Beste debutant van 2015’, gehouden door de Zaanse Kinderjury.

Illustratoren die aan zijn boeken meewerkten zijn o.a.: Juliette de Wit, Chris Vosters, Hiky Helmantel en Renske de Kinkelder.

Vlietstra’s boeken worden vertaald in o.a. het Arabisch, Chinees…Lees verder op Wikipedia