Boek
Nederlands

Hier komen de baby's vandaan!

David Vlietstra (auteur), Renske De Kinkelder (illustrator)
Wil je weten waar baby's vandaan komen? Lees dan van alles over je lijf, verliefd zijn, zoenen, vrijen en baby's. En wat als het niet lukt om kinderen te krijgen? Vierkante uitgave met vriendelijke kleurenillustraties met twee teksten. Vanaf ca. 5 jaar, deels samen lezen vanaf ca. 8 jaar.
Titel
Hier komen de baby's vandaan!
Auteur
David Vlietstra
Illustrator
Renske De Kinkelder
Taal
Nederlands
Uitgever
Hasselt: Clavis, 2020
[52] p. : ill.
Aantekening
Samenleesboek over seksuele voorlichting
ISBN
9789044838374 (hardback)

Besprekingen

Dit rijk geïllustreerde 'samenleesboek' over seksuele voorlichting start met 'mijn lijf' en bevat hoofdstukken over: verliefd, zaadjes en eitjes, de baby in de buik, de baby komt eruit, een baby in huis, soms gaat het anders (als kinderen krijgen niet lukt), geboren en dan? Met het uiterlijk van een prentenboek in royaal bijna vierkant formaat is de drempel laag om samen te gaan lezen. Op elke spread staan tekst en bijpassende tekeningen in kleur. Met een verschillend lettertype wordt de informatieve tekst onderscheiden van de tekst op 'leesniveau' (welk niveau wordt niet aangegeven) waarin ook de lezer direct wordt aangesproken. Dit maakt de informatie over hoe volwassenen een baby krijgen luchtiger en dichtbij: Was papa eerst op mama of andersom? Op welke dag ben jij geboren? De illustraties zijn zowel functioneel als sfeerbepalend: vrolijk en duidelijk en passend bij de inhoud. Hoewel er meer boeken over dit onderwerp zijn is de titel een fijne aanvulling, m.n. omdat het ingericht …Lees verder

Over David Vlietstra

David Vlietstra (Franeker, 1978) is een Nederlandse kinderboekenschrijver.

Levensloop

Vlietstra groeide op in Franeker en verhuisde op zijn achttiende naar Groningen om daar sociale psychologie aan de Rijksuniversiteit Groningen te studeren. Aansluitend deed hij de pedagogische academie.

In 2010 schreef hij De brandweerman & de parkeermeter – een informatief boek over sociale psychologie, bedoeld voor tieners.

Sinds 2015 schrijft hij boeken voor jongere kinderen, die worden uitgegeven door Clavis. Hij debuteerde met twee boeken tegelijk: Meester Bakkebaard en Willy Boem. Met deze laatste titel was hij finalist van de verkiezing ‘Beste debutant van 2015’, gehouden door de Zaanse Kinderjury.

Illustratoren die aan zijn boeken meewerkten zijn o.a.: Juliette de Wit, Chris Vosters, Hiky Helmantel en Renske de Kinkelder.

Vlietstra’s boeken worden vertaald in o.a. het Arabisch, Chinees…Lees verder op Wikipedia