Lettertype dyslexie
Nederlands

Familie Mol-de Mol heeft vakantie

Burny Bos (auteur), Hans De Beer (illustrator)

Familie Mol-de Mol heeft vakantie

Doelgroep:
Vanaf 6-8 jaar
De familie Mol-de Mol heeft vakantie. Ze gaan uit eten in Frankrijk, surfen bij het strand en skiën op de wintersport. Als dat maar goed gaat. AVI-E4. Vanaf ca. 7,5 jaar.
Onderwerp
Vakantie, Gezin
Leesniveau
AVI E4, AVI 5
Titel
Familie Mol-de Mol heeft vakantie
Auteur
Burny Bos
Illustrator
Hans De Beer
Taal
Nederlands
Uitgever
Rijswijk: De Vier Windstreken, © 2017
45 p. : ill.
ISBN
9789051165098 (hardback)

Besprekingen

Vader, moeder en de tweeling Stoffer en Streep hebben vakantie. In zeven hoofdstukken lezen we wat ze in hun vakantie doen. Zo gaan ze naar een Frans restaurant, maken ze een boottochtje en gaan ze op wintersport. Erg slim zijn de molletjes niet. Daarom gaat er altijd wel iets mis. Vooral vader is erg onhandig. Hij gaat bijvoorbeeld surfen, maar dat kan hij eigenlijk niet. Een reddingsboot moet vader ver op zee komen halen. In een ander hoofdstuk wil vader stoppen met het roken van sigaren, maar als oma een sigaar rookt in zijn huis, wordt hij onrustig en staat hij al snel stiekem in de tuin te roken. Er is niet één doorlopend verhaal: ieder hoofdstuk staat op zichzelf. Vooral de tekeningen van Hans de Beer maken het boek aantrekkelijk. Het is geschreven op AVI-E4 en gedrukt in een prettig lettertype voor kinderen met dyslexie. Nieuw deel uit de AVI-serie over familie Mol-de Mol uit de reeks 'Hoera, ik kan lezen!'*. Vanaf ca. 7,5 jaar.

Over Burny Bos

CC BY-SA 3.0 nl - Foto van/door KRO

Bernard Gerrit (Burny) Bos (Haarlem, 8 april 1944) is een Nederlandse producent, scenario- en kinderboekenschrijver. Ook werkte hij als acteur aan kinderprogramma's op radio en televisie mee.

Loopbaan

Tot 1974 was hij onder meer onderwijzer en leraar tekenen. Daarna was Bos werkzaam bij de AVRO-radio. In 1975 kreeg hij van de zilveren Reissmicrofoon jury een eervolle vermelding voor de Ko de Boswachtershow (radio) en in 1977 voor Radio Lawaaipapegaai. In 1981 gaf de jury voor de Zilveren Nipkowschijf een eervolle vermelding aan de televisieserie Lawaaipapegaai. In 1983 ontving hij de Zilveren Reissmicrofoon voor zijn gehele radio-oeuvre.

In de periode van 1977 tot 2004 heeft Bos meer dan 40 kinderboeken geschreven. Sommige boeken zijn uitgegeven in meer dan 20 landen.

Van 1984 tot 1989 was Bos hoofd van de jeugdafdeling van de VPRO. Onder zijn supervisie werden programma's als Theo en Thea…Lees verder op Wikipedia

Suggesties