Boek
Nederlands

In de val

Bianca Mastenbroek (auteur), Lucy De Graaf (illustrator)
Tim hoort een brul in het bos. Is er een dier in nood? Tim gaat alleen het bos in. AVI-M3. Vanaf ca. 6 jaar.
Onderwerp
Draken, Vriendschap
Leesniveau
AVI M3, AVI 2
Titel
In de val
Auteur
Bianca Mastenbroek
Illustrator
Lucy De Graaf
Taal
Nederlands
Editie
1
Uitgever
Rijswijk: De Vier Windstreken, 2011
27 p. : ill.
ISBN
9789051161779 (hardback)

Besprekingen

In het bos hoort Tim een gebrul. Er is een dier in nood. Ook al is Tim bang, toch wil hij het dier helpen. Een draak zit vast in een klem. Hij brult en spuwt vuur. Tim vindt er iets op om de draak te bevrijden. In dit eenvoudige fantasieverhaal overwint Tim zijn angst. Op het eind overheerst het fijne gevoel dat hij een dier heeft kunnen helpen. De emoties zijn hier belangrijker dan de actie. Dit boek voor beginnende lezers (AVI-M3) bevat geen hoofdletters. De zinsbouw is gevarieerd. De tekst is opgedeeld in korte tekstblokken die duidelijk op een witte achtergrond zijn gezet. Op elke openliggende bladzijde staat een grote illustratie. Deze is geschilderd in grove borstelstreken, met zwarte contourlijnen. Vooral de figuratie en de mimiek van Tim zijn niet zo geslaagd. Een weinig opvallend boek binnen het aanbod van boeken voor jonge lezers. Nu met meelees-cd* (ca. 25 min.) waarop het verhaal op AVI-niveau wordt voorgelezen. Vanaf ca. 6 jaar.

Over Bianca Mastenbroek

CC BY 3.0 - Foto van/door Bianca Mastenbroek

Bianca Mastenbroek (De Moer, 29 oktober 1975) is een Nederlandse schrijfster van fantasy en historische romans. Zij debuteerde in 2008 met de roman Vuurproef bij Books of Fantasy. In 2019 won zij de zowel de jonge Beckman als de Thea Beckmanprijs voor haar boek Hendrick, de Hollandsche indiaan.

Biografie

Bianca Mastenbroek lijdt vanaf haar geboorte aan de spierziekte SMA2. Dit weerhield haar er niet van haar ambities als schrijfster waar te maken. Zij studeerde aan de Technische Universiteit Eindhoven in de richting Techniek en Maatschappij. Tijdens haar studie was zij hoofdredactrice van Intermania, het orgaan van de studievereniging Intermate.

Na haar studie was zij werkzaam bij TNO en het ministerie van VROM. Na hier te zijn gestopt met werken, heeft zij zich volledig op het schrijven gericht.

Mastenbroek was hoofdredactrice van Pure Fantasy in de periode juni 2008 - maart 2011.

Lees verder op Wikipedia