Boek
Nederlands

Babba baby kusjes en knuffels

Betty Sluyzer (auteur), Milja Praagman (illustrator)
+1
Babba baby kusjes en knuffels
×
Babba baby kusjes en knuffels Babba baby kusjes en knuffels
Doelgroep:
Vanaf 0-2 jaar
Babby Baby bouwt een toren van zijn knuffels, bovenop Hond, die ligt te slapen. Eerst Schaap, dan Beertje, Varken en Aap. Maar dan wordt Hond wakker! Vierkant hardkartonnen prentenboek met eenvoudige kleurenillustraties. Vanaf ca. 1 jaar.
Titel
Babba baby kusjes en knuffels
Auteur
Betty Sluyzer
Illustrator
Milja Praagman
Taal
Nederlands
Editie
1
Uitgever
Amsterdam: Leopold, 2014
[14] p. : ill.
ISBN
9789025864194 (hardback)

Besprekingen

Babba baby is wakker en gaat bovenop de hond een toren bouwen. Ze zet eerst haar schapenknuffel op de slapende hond. Daarna volgen beertje, varkentje en aapje. De toren is nu zo hoog geworden, dat de hond er wakker van wordt. Bij het bekijken en voorlezen van dit hardkartonnen prentenboekje kun je de geluiden maken, die ook in de tekst staan. Op elke bladzijde staat een stukje tekst dat bestaat uit korte zinnetjes en in het zwart is afgedrukt. De geluiden zijn in rode letters weergegeven. De illustraties zijn in duidelijke zwarte lijnen getekend en bestaan vooral uit primaire kleuren. Dit boekje zal iedere baby en dreumes fantastisch vinden. Heerlijk geluiden maken en dan ook nog lachen om de omgevallen knuffeltoren. Zeker reden om zo’n toren ook in het echt eens uit te proberen (maar misschien beter om dan de hond weg te laten!). Dit gezellige en goed verzorgde prentenboekje zal baby's, dreumesen en ook ouders prettige uurtjes bezorgen. Vanaf ca. 1 jaar.

Babba Baby kusjes en knuffels

In dit boekje bouwt Babba een toren van zijn knuffels boven op zijn slapende hond. De tekeningen zijn duidelijk afgelijnd maar niet mooi van vorm of van kleur. Ook het sans-serif lettertype maakt dat het boek er minder mooi uitziet. In het boek wordt wel gebruik gemaakt van dierengeluiden van de knuffels. Deze lijken te leven want gaan een simpel gesprekje aan met Babba. Zo vraagt Babba hen waar ze zijn en of ze niet van de toren zullen vallen. Steeds opnieuw dezelfde vragen, zodat die vertrouwd worden voor je baby. De dierengeluiden staan in het rood gedrukt. Ik vraag me af waarom. Wanneer de hond wakker wordt, valt de toren natuurlijk om. De knuffels gillen en Babba ... die geeft zijn hond een dikke knuffel.