Boek
Nederlands

Ome Jaap heeft zeven zussen

Bette Westera (auteur), Jeska Verstegen (illustrator)
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 6-8 jaar
Tante Antje leest haar krantje in bad. En ome Jaap heeft zeven zussen. Ze heten allemaal Zus. Gedichten over ooms en tantes, broers en zussen en neven en nichten. AVI-M4. Vanaf ca. 7 jaar.
Onderwerp
Familie
Leesniveau
AVI M4, AVI E4, AVI 4, AVI 5
Titel
Ome Jaap heeft zeven zussen
Auteur
Bette Westera
Illustrator
Jeska Verstegen
Taal
Nederlands
Uitgever
Tilburg: Zwijsen, 2017
34 p. : ill.
ISBN
9789048732869 (hardback)

Besprekingen

Een eigen introductie, tante Antje leest haar krantje in bad, de stamboom van de familie en een anekdote over haar oeropa zijn enkele van de geestige gedichten over de vele familieleden van de hoofdpersoon. Deze gedichten, in wisselend rijmschema, zijn gedrukt in een grote letter en bestaan uit eenvoudige woorden op AVI-M4/E4. Eveneens grappige, eenvoudige, maar altijd vrolijke kleurenillustraties staan op de bladzijde naast de tekst afgedrukt en vormen met de tekst de verhaaltjes. Op deze wijze zijn deze verhaaltjes goed te volgen voor de jonge doelgroep. De rustige en aantrekkelijke lay-out met veel wit zorgt samen met de inhoud voor een inspirerende, motiverende uitgave voor iets gevorderde startende lezers vanaf ca. 7 jaar.

Over Bette Westera

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Christoph Rieger

Bette Westera (Velp, 20 juni 1958) is een Nederlands kinderboekenschrijfster. Van 1991 tot en met 2003 woonde en werkte ze op het Franciscaans Milieuproject Stoutenburg.

Bette Westera debuteerde met de kinderbijbelserie Heb je wel gehoord, die ze samen met haar moeder van 1990 tot 1995 schreef. In 1999 verscheen haar eerste prentenboek, getiteld Wil je met me trouwen. Daarna volgde een groot aantal boeken voor kinderen in de basisschoolleeftijd: prentenboeken, boeken met gedichten, voorleesboeken en boeken om zelf te lezen. Bette Westera werkt samen met verschillende illustratoren, onder wie Sylvia Weve, Loes Riphagen, Philip Hopman, Thé Tjong-Khing, Sieb Posthuma, Barbara de Wolf en Harmen van Straaten.

Bekroningen

Het prentenboek Een opa om nooit te vergeten werd bekroond met een Vlag en Wimpel 2001, Golden Apple of Bratislava, Sankei Children’s Book Award en de Grand Prix for the Best Book. Het …Lees verder op Wikipedia

Suggesties