Boek
Nederlands

Haas, wat doe je nu?

Bette Westera (auteur), Marijn van der Wateren (illustrator)
+1
Haas, wat doe je nu?
×
Haas, wat doe je nu? Haas, wat doe je nu?
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 6-8 jaar
Mees zit op haar nest. Dat wil Haas ook. Hij maakt een nest op de grond. Dan ligt er een ei in het nest! Het is een heel groot ei. Krijgt Haas nu ook een jong? Samenleesboek op AVI-M3 en AVI-M4. Vanaf ca. 6 jaar.
Leesniveau
AVI 2, AVI M4, AVI M3, AVI 4
Titel
Haas, wat doe je nu?
Auteur
Bette Westera
Illustrator
Marijn van der Wateren
Taal
Nederlands
Uitgever
Tilburg: Zwijsen, 2021
43 p. : ill.
ISBN
9789048739493 (hardback)

Besprekingen

Als Haas ziet dat Mees een nestje bouwt en er een ei in legt, wil hij dat ook. Hij maakt aan de voet van de boom een eigen nest, maar wachten op een ei is wel heel saai. Als hij een wandelingetje maakt en terugkomt ligt er een ei in zijn nest. Na een tijdje broeden komt er een vogeltje uit dat 'koek' zegt. Haas is stomverbaasd, maar ook erg blij en samen met Mees verzorgt Haas ‘Kleine Haas' zoals het jong heet. Ze leren hem en 'Kleine Mees' wormpjes zoeken, vliegen en als het groot is een nestje bouwen. Geestig en origineel samenleesboekje op AVI-M3 en AVI-M4 uit de reeks 'Samenlezers'*. De tekst op AVI-M3 is dikgedrukt en daardoor makkelijk te onderscheiden van de tekst op AVI-M4. Geïllustreerd met vlotte aquareltekeningen in zachte tinten die goed bij de tekst passen. Ruime bladspiegel. De tekst staat in de illustraties, maar blijft duidelijk. Een aanwinst! Vanaf ca. 6 jaar.

Over Bette Westera

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Christoph Rieger

Bette Westera (Velp, 20 juni 1958) is een Nederlands kinderboekenschrijfster. Van 1991 tot en met 2003 woonde en werkte ze op het Franciscaans Milieuproject Stoutenburg.

Bette Westera debuteerde met de kinderbijbelserie Heb je wel gehoord, die ze samen met haar moeder van 1990 tot 1995 schreef. In 1999 verscheen haar eerste prentenboek, getiteld Wil je met me trouwen. Daarna volgde een groot aantal boeken voor kinderen in de basisschoolleeftijd: prentenboeken, boeken met gedichten, voorleesboeken en boeken om zelf te lezen. Bette Westera werkt samen met verschillende illustratoren, onder wie Sylvia Weve, Loes Riphagen, Philip Hopman, Thé Tjong-Khing, Sieb Posthuma, Barbara de Wolf en Harmen van Straaten.

Bekroningen

Het prentenboek Een opa om nooit te vergeten werd bekroond met een Vlag en Wimpel 2001, Golden Apple of Bratislava, Sankei Children’s Book Award en de Grand Prix for the Best Book. Het …Lees verder op Wikipedia