Boek
Nederlands

Waar is Pieter Konijn? : een flapjesboek

Beatrix Potter (auteur)
+1
Waar is Pieter Konijn? : een flapjesboek
×
Waar is Pieter Konijn? : een flapjesboek Waar is Pieter Konijn? : een flapjesboek

Waar is Pieter Konijn? : een flapjesboek

Doelgroep:
Vanaf 0-2 jaar
Pieter Konijn heeft zich verstopt. Is hij soms aan het vissen op het lelieblad, of van de sla aan het snoepen? Vierkant kartonnen prentenboek met lieflijke, zachtgekleurde tekeningen, grote flappen en eenvoudige tekst op rijm. Vanaf ca. 2 jaar.
Onderwerp
Konijnen
Titel
Waar is Pieter Konijn? : een flapjesboek
Auteur
Beatrix Potter
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Where's Peter Rabbit
Uitgever
Amsterdam: Ploegsma, © 2019
[10] p. : ill.
ISBN
9789021679419 (hardback)

Besprekingen

Pieter Konijn heeft zich verstopt. Waar is hij toch? Stevig vierkant hardkartonnen prentenboek met twee afgeronde hoeken en vijf dubbele pagina’s met lieflijke, zachtgekleurde tekeningen van lieflijke natuur vol vlinders, vogels, bloemen en insecten. Op elke rechterpagina bevindt zich een grote, in vorm uitgesneden flap; op de linkerpagina steeds een eenvoudige tweeregelige tekst op rijm ('Plens, plons, spetter spat… Is Pieter aan het vissen op dat lelieblad?'). Achter de flap wordt een ander (aangekleed) dier zichtbaar, dat ook in tekst wordt benoemd: Pieters zusje Flopsy, zijn neefje Benjamin, Jeremias Hengelmaar en Jozefien Kwebbeleend. Op de laatste pagina komt dan toch Pieter zelf tevoorschijn. Geen verrassende uitgave, maar een sfeervolle en aangename kennismaking met enkele al honderd jaar oude, maar nog steeds springlevende figuren uit de fantasiewereld van Beatrix Potter. De dunkartonnen flappen maken de uitgave enigszins kwetsbaar. Vanaf ca. 2 jaar.

Over Beatrix Potter

Beatrix Potter (Londen, 28 juli 1866 – Sawrey, 22 december 1943) was een mycologe, natuurbeschermster, zelfstandig onderneemster, schrijfster en illustratrice van kinderboeken. Haar doorbraak als wereldberoemd auteur begon met de publicatie van Peter Rabbit en zijn familie (1902).

Ze groeide op in een welgesteld gezin. Zoals gebruikelijk was voor welgestelde vrouwen in het victoriaanse tijdperk werd zij thuis onderwezen door gouvernantes. Hierdoor kwam ze weinig met andere kinderen in contact.

In haar jeugd kwam Beatrix Potter veel in aanraking met dieren en met de natuur. Vooral in de zomer, als haar vader een landhuis huurde, eerst in Schotland en later in het Lake District. De vele kleine huisdieren in het gezin werden door haar geobserveerd en getekend. Beatrix Potter heeft een aantal jaren schimmelonderzoek gedaan. Haar onderzoek heeft pas sinds 2000 deugdelijk aandacht gekregen. Zij heeft onder andere een bijdrage geleverd aan de discussie over symbiose. …Lees verder op Wikipedia