Dvd
Nederlands

Pieter Konijn. Box 2

Beatrix Potter (naar het werk van)
Doelgroep:
Vanaf 3-5 jaar
De ondeugende Pieter Konijn beleeft spannende avonturen met zijn vrienden Benjamin en Lily. Vanaf ca. 4 jaar.
Titel
Pieter Konijn. Box 2
Naar het werk van
Beatrix Potter
Taal
Nederlands
Uitgever
Just4Kids, 2018
3 dvd-video's
Speelduur
18 x 11 min.
Aantekening
Nederlands gesproken
EAN
8711983968073

Besprekingen

Verzamelbox met avonturen van Pieter Konijn, zijn vriendje Benjamin Wollepluis en het witte konijntje Lily, gebaseerd op de klassieke boeken van Beatrice Potter (1866-1943). De animatieserie (oorspronkelijk Iers-Amerikaans) wordt uitgezonden op Zappelin-tv, de afleveringen duren elk 11 minuten. Steeds belanden de drie vriendjes door hun overmoedige daden in hachelijke avonturen met gevaarlijke situaties waarin ze onder meer bedreigd worden door de boer Meneer Verhoef, de Vos of de Das. Door listen, stom geluk of een ontsnappingsroute lopen alle situaties toch goed af. De animaties zijn heel knap gemaakt, met prachtige dieren en mooie natuurlijke achtergronden in voornamelijk warme pasteltinten (helemaal in Potters stijl). Door de vele gevaarlijke situaties, de zich heel snel voortbewegende dieren en zeer snel zwenkende camera’s zijn deze films geschikt voor kinderen van minstens 4 jaar.

Over Beatrix Potter

Beatrix Potter (Londen, 28 juli 1866 – Sawrey, 22 december 1943) was een mycologe, natuurbeschermster, zelfstandig onderneemster, schrijfster en illustratrice van kinderboeken. Haar doorbraak als wereldberoemd auteur begon met de publicatie van Peter Rabbit en zijn familie (1902).

Ze groeide op in een welgesteld gezin. Zoals gebruikelijk was voor welgestelde vrouwen in het victoriaanse tijdperk werd zij thuis onderwezen door gouvernantes. Hierdoor kwam ze weinig met andere kinderen in contact.

In haar jeugd kwam Beatrix Potter veel in aanraking met dieren en met de natuur. Vooral in de zomer, als haar vader een landhuis huurde, eerst in Schotland en later in het Lake District. De vele kleine huisdieren in het gezin werden door haar geobserveerd en getekend. Beatrix Potter heeft een aantal jaren schimmelonderzoek gedaan. Haar onderzoek heeft pas sinds 2000 deugdelijk aandacht gekregen. Zij heeft onder andere een bijdrage geleverd aan de discussie over symbiose. …Lees verder op Wikipedia