Boek
Nederlands

Het verhaal van Pieter Konijn

Beatrix Potter (auteur)
+1
Het verhaal van Pieter Konijn
×
Het verhaal van Pieter Konijn Het verhaal van Pieter Konijn

Het verhaal van Pieter Konijn

Doelgroep:
Vanaf 3-5 jaar
Een stout konijntje loopt weg, maar komt na veel avonturen weer veilig thuis. Klassiek prentenboekje met de gedetailleerde tekeningen in zachte kleuren uit de oorspronkelijke uitgave. Vanaf ca. 4 jaar.
Onderwerp
Dieren, Konijnen
Extra onderwerp
Dierenverhalen
Titel
Het verhaal van Pieter Konijn
Auteur
Beatrix Potter
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
The tale of Peter Rabbit
Uitgever
Amsterdam: Ploegsma, 2007
69 p. : ill.
ISBN
9789021617046

Besprekingen

Ondanks de waarschuwingen van moeder Konijn gaat Pieter toch naar de moestuin van meneer Verhoef. Na een lekker diner ontdekt meneer Verhoef hem. En dan begint de jacht op Pieter waaraan hij ternauwernood ontsnapt. Aardig, vriendelijk 'wegloopverhaaltje' dat goed voorgelezen kan worden aan kleuters. De bladzijden zijn niet volgeschreven met tekst; het aantal regels varieert van ca. 4-15. Op de bladzijde naast de tekst staan de oorspronkelijke tekeningen (1900), die goed bij het verhaal aansluiten. Het zijn sfeervolle, kleine tekeningetjes in zachte kleuren, met veel aandacht voor de natuur. Normaal lettertype. Mooie gebonden uitgave in klein formaat. Kleuters zullen veel kijkplezier aan de tekeningen beleven.

Over Beatrix Potter

Beatrix Potter (Londen, 28 juli 1866 – Sawrey, 22 december 1943) was een mycologe, natuurbeschermster, zelfstandig onderneemster, schrijfster en illustratrice van kinderboeken. Haar doorbraak als wereldberoemd auteur begon met de publicatie van Peter Rabbit en zijn familie (1902).

Ze groeide op in een welgesteld gezin. Zoals gebruikelijk was voor welgestelde vrouwen in het victoriaanse tijdperk werd zij thuis onderwezen door gouvernantes. Hierdoor kwam ze weinig met andere kinderen in contact.

In haar jeugd kwam Beatrix Potter veel in aanraking met dieren en met de natuur. Vooral in de zomer, als haar vader een landhuis huurde, eerst in Schotland en later in het Lake District. De vele kleine huisdieren in het gezin werden door haar geobserveerd en getekend. Beatrix Potter heeft een aantal jaren schimmelonderzoek gedaan. Haar onderzoek heeft pas sinds 2000 deugdelijk aandacht gekregen. Zij heeft onder andere een bijdrage geleverd aan de discussie over symbiose. …Lees verder op Wikipedia