Boek
Nederlands

Weerwolf Ulf en de wraak van de draak

Beastly Boys (auteur), Jonny Duddle (illustrator)
+1
Weerwolf Ulf en de wraak van de draak
×
Weerwolf Ulf en de wraak van de draak Weerwolf Ulf en de wraak van de draak

Weerwolf Ulf en de wraak van de draak

Doelgroep:
Vanaf 9-11 jaar
De jongen Ulf is een weerwolf. Hij woont in het reservaat voor Zeldzame en Bedreigde Beesten. Als er een dode babydraak wordt binnengebracht, gaat hij met vrienden achter de daders aan. Vanaf ca. 8 jaar.
Titel
Weerwolf Ulf en de wraak van de draak
Auteur
Beastly Boys
Illustrator
Jonny Duddle
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Werewolf versus dragon
Uitgever
Amsterdam: Moon, 2008
173 p. : ill.
ISBN
9789048801114

Besprekingen

Nadat dokter Fielding en Ulf de vlucht van twee vuurbuikdraken, een moeder en een jong, observeren, wordt het jong de volgende dag dood teruggevonden. Dokter Fielding is de dierenarts van het reservaat van de KVBWB, de Koninklijke Vereniging ter Bestrijding van Wreedheid tegen Beesten. In het reservaat wonen zeldzame en bedreigde diersoorten (lees: monsters en draken). De wees Ulf woont bij haar omdat hij geobserveerd moet worden. Binnenkort, bij volle maan, zal hij nl. een eerste keer transformeren tot weerwolf. Ulf kent het reilen en zeilen van het reservaat en helpt de dokter een aardig handje mee.

Na de autopsie van het drakenjong wordt meteen duidelijk dat het werd vermoord. Dokter Fielding vreest het ergste en denkt meteen aan een monsterjager, die de monsters verzamelt om een 'Ring der Gruwelen' op te richten, een soort boksring voor monsters.

Ulf wil er alles aan doen om Dokter Fielding te helpen in de zoektocht naar de daders. Wanneer er een inspecteur opduikt o…Lees verder
Ulf (een jongen die ook weerwolf is) woont in het reservaat voor Zeldzame en Bedreigde Beesten waar hij veel aan dierenwelzijn doet. Op een dag wordt er een dode babydraak binnengebracht. De moederdraak is gevangen genomen door een Baron met illustere vrienden. Inspecteur Zwart komt helpen de zaak op te lossen. Maar… hij blijkt niet te zijn wie hij zegt! Ulf geeft niet op en gaat samen met reus Orson, elfje Tiana en dokter Fielding achter de daders aan. Ulf als weerwolf, is uiteindelijk de enige die de Ring der Gruwelen kan stoppen. In deze stevige uitgave met een hologram op het omslag, vliegen avonturen en vreemde, verzonnen woorden je om de oren. Woordgrapjes, letterlijke betekenissen van woorden (de Helpende hand) en de meest vreemde beestennamen rollen over elkaar heen en zorgen voor stukken onbegrijpelijk tekst die alleen maar opsomt en niets toevoegt aan de verhaallijn. Een enkele paginagrote pentekening in zwart-wit laat iets zien van de belevingswereld van de drie bevriende a…Lees verder

Weerwolf Ulf en de wraak van de draak

Ulf is geen gewone jongen: elke volle maan verandert hij in een weerwolf. Ulf woont ook niet bij zijn ouders in een gewoon huis, maar bij dokter Fielding, dierenarts in de Koninklijke Vereniging ter Bestrijding van Wreedheden tegen Beesten. De dag dat een dood drakenjong gevonden wordt, verandert Ulfs bestaan. De jacht op de drakenmoeder roept een jacht op de jager op, een opdringerige inspecteur dringt zijn leven binnen, gevaar hangt dreigend over het hele beestenkamp, het oude gebruik van de Ring der Gruwelen herleeft. Niet echt een voltreffer, dit eerste deel van een nieuwe griezel-detectiveserie. De dubbelrol van de inspecteur is van bij zijn eerste optreden duidelijk, en dus ook zijn uiteindelijke doel en motivatie. De personages mogen dan een bende originele creaturen zijn, geen van hen overtuigt echt. Het hologram op de cover daarentegen is dan weer zo overtuigend dat het angst aanjaagt.