Boek
Nederlands

Pip en Posy en de lievelingsknuffel

Axel Scheffler (auteur), J.H. Gever (vertaler), Nosy Crow (auteur)
+1
Pip en Posy en de lievelingsknuffel
×
Pip en Posy en de lievelingsknuffel Pip en Posy en de lievelingsknuffel
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 0-2 jaar
Muis Posy gaat logeren bij haar vriendje Pip, het konijn. 's Avonds blijkt dat ze haar knuffel is vergeten. Dan kan ze echt niet slapen! Gelukkig weet Pip een goede oplossing. Vierkant prentenboek met paginagrote kleurenillustraties. Vanaf ca. 2,5 jaar.
Onderwerp
Knuffels, Logeren
Titel
Pip en Posy en de lievelingsknuffel
Auteur
Axel Scheffler Nosy Crow
Vertaler
J.H. Gever
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
The bedtime frog
Uitgever
Haarlem: Gottmer, 2019
[24] p. : ill.
ISBN
9789025771638 (hardback)

Besprekingen

Vierkant hardkartonnen prentenboekje waarin Posy een nachtje bij haar vriendje Pip mag logeren en ze zich prima vermaken. Maar als ze in bed liggen, mist Posy haar knuffel Kikker. Tot Pip zo lief is om haar zijn knuffel, een lief varkentje, te lenen. Leuk vierkant prentenboek over twee aaibare dieren, een konijn en een muisje, die leven in een wereld vol ‘menselijke’ dieren, die net als mensenkinderen knuffels hebben waaraan zij bijzonder zijn verknocht. Leuke details geven aan dat zij verschillend zijn. De een heeft meer jongensspeelgoed, de ander houdt van armbandjes en zustertje spelen. Ondanks deze tegenstellingen hebben zij een warme vriendschap. De kleurrijke, paginagrote tekeningen zijn nogal zwart aangezet en daardoor soms wat somber. De begeleidende tekst is tot een minimum beperkt, waardoor alle aandacht naar de tekeningen gaat. Daar is veel op aan te wijzen. Het kleurrijke omslag, waarop een tekening uit het boek staat, sluit mooi aan op het zachte aspect uit het verhaal. H…Lees verder

Over Axel Scheffler

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door Martin Kraft

Axel Scheffler (Hamburg, 1957) is een Duits illustrator van kinderboeken.

Leven

Hoewel Scheffler op school zeer goed was in tekenen, en zelfs een tekenwedstrijd van een internationale chocoladebedrijf won (met een pluchen koe als trofee), dacht hij er als kind niet aan om illustrator te worden. Na zijn middelbare school ging Scheffler naar de universiteit van Hamburg om er Kunstgeschiedenis te studeren. Al gauw bleek dat dat niks voor hem was. Het was altijd al zijn droom geweest om in een ander land te leven en een tweede taal te leren. Zo kwam hij in 1982 in Engeland terecht om er Illustratie te studeren aan de Bath Academy of Art.

Die studie werd wel een succes. Na zijn afstuderen verhuisde hij naar Londen. Hij illustreerde voor verschillende Engelse en Duitse reclamebedrijven, magazines en kranten.

Werk

In 1988 verscheen voor het eerst een boek dat door hem geïllustreerd werd: The…Lees verder op Wikipedia

Suggesties