Boek
Nederlands

Safari! : Kenia, Tanzania, Oeganda, Namibie, Zuid-Afrika, Rwanda, Mozambique, Zambia

Arjen Westra (auteur), Bas Vlugt (auteur)

Safari! : Kenia, Tanzania, Oeganda, Namibie, Zuid-Afrika, Rwanda, Mozambique, Zambia

In de reeks:
Titel
Safari! : Kenia, Tanzania, Oeganda, Namibie, Zuid-Afrika, Rwanda, Mozambique, Zambia
Auteur
Arjen Westra Bas Vlugt
Taal
Nederlands
Editie
1
Uitgever
Haarlem: Gottmer/Becht, 2014
233 p. : ill.
ISBN
9789025745301 (paperback)

Besprekingen

Handzame gids voor mensen die van plan zijn op safari te gaan in Zuidelijk en Oost-Afrika. Besproken worden acht landen waaronder minder bekende bestemmingen als Oeganda, Malawi en Rwanda, met hun belangrijkste natuurparken. De gids beschrijft wat de juiste instelling is om op safari te gaan, wat je kunt verwachten, waar je op moet letten en geeft handige tips wat te doen als je bijvoorbeeld oog in oog staat met een olifant. Heel handig is het gedeelte over fotografie, o.a. de tip om een beanbag mee te nemen om de camera te stabiliseren in een voertuig. Verder bevat de gids een uitgebreid gedeelte over alle voorkomende zoogdieren en reptielen, inclusief items over sporenherkenning, gewoontes en sociaal leven. Ook bomen en planten komen aan bod. Kleine, maar duidelijke kleurenfoto's illustreren het geheel. Een register, inhoudsopgave en algemeen gedeelte met safarivoorbeelden, kosten en adressen completeren het boek. De schrijvers zijn publicist en fotograaf voor diverse tijdschriften,…Lees verder

Over Arjen Westra

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Arjenwestra

Arjen Westra (Zegveld, 11 mei 1970) is een Nederlands schrijver, journalist en fotograaf van reisgidsen over Afrika en schrijvend journalist voor onder andere Het Parool, de Leeuwarder Courant, De Standaard, het Algemeen Dagblad, One World Magazine, Vice Versa.

Daarnaast heeft hij diverse radioreportages gemaakt voor de omroep LLiNK en onder andere fotobijdragen gemaakt voor Al Jazeera International. Westra studeerde Voorlichting, Publiciteit en Informatie en Communicatiewetenschappen aan de UvA en begon zijn schrijfcarrière als verslaggever voor het Bodegraafs Nieuwsblad waarvoor hij in zijn studietijd wekelijks bijdragen verzorgde.

Tijdens zijn studententijd aan de UvA was Westra onder meer eindredacteur van het studententijdschrift Medium, uitgave van de studievereniging Mercurius van de studierichting.

Na zijn studie werkte hij als journalist voor het Hoger Onderwijs Persbureau (H.O.P.) als internetjournalist en later voor het vakblad ReclameWeek waa…Lees verder op Wikipedia