Strip
Nederlands

De boot van oom Kees

Andrea Kruis (auteur)
+1
De boot van oom Kees
×
De boot van oom Kees De boot van oom Kees

De boot van oom Kees

Doelgroep:
Vanaf 6-8 jaar
Titel
De boot van oom Kees
Auteur
Andrea Kruis
Taal
Nederlands
Editie
1
Uitgever
Tilburg: Zwijsen, 2010
29 p. : ill
ISBN
9789048705306 (hardback)

Besprekingen

Wan, Dik en Jan spelen vaak samen. Ze gaan naar de tuin of in de wei. Op een dag spelen ze bij de sloot. Daar vinden Dik en Jan een boot. Het is de boot van oom Kees. Ze besluiten oom Kees te verrassen en gaan de boot opknappen. Als ze de boot aan oom Kees willen geven, blijkt deze echter al een nieuwe boot te hebben. Wat nu? Oom Kees heeft de oplossing! Dit stripboek in oblong formaat maakt deel uit van de serie 'Strip voor beginnende lezers'*. Het heeft kleurig, omlijnde illustraties in de typische stijl van de de familie Kruis. Per pagina treffen we drie tot zes tekeningen aan. De bijbehorende tekst bestaat uit korte zinnen en eenlettergrepige woorden in tekstballonnen. Er worden geen hoofdletters gebruikt, maar wel leestekens als uitroepteken en vraagteken. De tekst is gezet in een duidelijk schreefloos lettertype. De illustraties zorgen ervoor dat de aanvankelijke lezer genoeg 'afleiding' heeft om het oefenen voor het leesniveau niet als vervelend te ervaren. Goed verzorgde uitga…Lees verder

De boot van oom kees

Wan, Dik en Jan gaan vaak samen op stap. Maar ze willen wel eens wat anders dan naar de wei of de speeltuin gaan. Het is een warme dag en ze gaan naar de sloot. Natuurlijk duurt het niet lang of Dik en Jan belanden in het water. Ze vinden de boot van oom Kees, slepen hem op de kant en lappen hem helemaal op. Oom Kees wil de boot niet terug, want die is veel te klein voor hem. De kinderen zijn er heel blij mee en dopen de boot “de Kees”.
Het avontuurlijke verhaal van de drie vrienden wordt in stripvorm verteld. De tekstballonnetjes zijn gevuld met eenvoudige tekst voor beginnende lezertjes. De tekeningen zijn duidelijk, met levendige figuren en vrolijke kleuren. Een leuk opgezet geheel dat op een speelse manier tot lezen aanzet.

Over Andrea Kruis

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Kluitman

Andrea Kruis (Rotterdam, 22 oktober 1962) is een Nederlandse striptekenaar, illustrator en schrijfster. Ze is een dochter van striptekenaar Jan Kruis en stond model voor Catootje Tromp, een van de kinderen uit het gezin in Jan, Jans en de kinderen.

Levensloop

Ze volgde de opleiding illustratie en beeldhouwen aan Academie Minerva in Groningen. Andrea illustreerde diverse kinderboeken. Vanaf 1991 tekent en schrijft ze strips in weekbladen. In 1998 kwam haar eerste boek uit.

Strips

  • Vijftien en een ½ in Margriet
  • Sammie & Muis in Tina
  • Keetje en Waf-Waf in Bobo
  • Grietje in een Groningse krant
  • Snuitje in LEGO-boekjes

Boekomslagen/illustraties