Boek Nederlands

De slag om de Blauwbrug

De slag om de Blauwbrug

In de reeks:

1 exemplaar beschikbaar

Beschrijving van de kroningsdag van 30 april 1980 zoals een junk die beleefde. Proloog tot de trilogie "De tandeloze tijd".
Titel
De slag om de Blauwbrug
Auteur
A.F.Th. Van der Heijden
Taal
Nederlands
Uitgever
Amsterdam: Querido, 1998
123 p.
ISBN
90-214-6692-9

Beschikbaarheid en plaats in de bib

Etterbeek

zondag: Gesloten
maandag: 13:00 - 18:00
dinsdag: Gesloten
woensdag: 12:00 - 19:00
donderdag: Gesloten
vrijdag: 13:00 - 19:00
zaterdag: 10:00 - 13:00

Adres

Oudergemlaan 191
1040 Etterbeek
(Toon op kaart)

Contactgegevens

02 648 01 76
Beschikbaarheid Uitgave Plaats in de bib
Beschikbaarheid
Aanwezig
Uitgave
Querido, 1998
Plaats in de bib
Volwassenen | Romans
HEIJ MAGAZIJN

Besprekingen

De hoofdfiguur van dit boek is een junk die in zijn onderhoud voorziet via inbraak in auto's. Hij doet verslag van de kroningsdag 30 april 1980 in Amsterdam (inclusief de rellen) en de daaraan voorafgaande weinig succesvol verlopende nacht. Alles gelardeerd met herinneringen, die laten zien dat het leven zich ten opzichte van hem achtereenvolgens 'onbruikbaar, onbereikbaar en onberekenbaar' betoonde. Het boek is de proloog bij de cyclus "De tandeloze tijd". Het geheel geldt als één van de belangwekkendste literaire prestaties van de laatste tijd. Pocketeditie in de serie Collectie Van der Heijden; kleine druk, krappe marge. Heraanbieding van a.i. 99-03-098-5 (V); men dient opnieuw te bestellen.

Over A.F.Th. Van der Heijden

Adrianus Franciscus Theodorus (Adri) van der Heijden (Geldrop, 15 oktober 1951) is een Nederlandse schrijver. Hij begon te publiceren onder de naam Patrizio Canaponi en publiceerde ook onder zijn initialen, als A.F.Th.

Algemeen

Van der Heijden is een schrijver van autobiografische verhalen en romans. In zijn werk is het eigen leven van de schrijver te herkennen. Dit maakt dat het gehele oeuvre met elkaar verbonden is. Dat wil echter niet zeggen dat gebeurtenissen en personen in zijn werk een getrouwe afspiegeling zijn van zijn eigen leven: hij gebruikt deze vrij, om ze te combineren met fictie, filosofische uitweidingen en een treffende sfeertekening van de Nederlandse sociale en culturele geschiedenis vanaf de jaren vijftig.

Van der Heijden wordt weleens gezien als de vertegenwoordiger van een generatie die na de oorlog opgroeide; dit in tegenstelling tot schrijvers als Harry Mulisch, Willem Frederik …Lees verder op Wikipedia

Suggesties