Boek Nederlands

De gevarendriehoek

De gevarendriehoek

In de reeks:

1 exemplaar beschikbaar

Tweede deel van een autobiografische trilogie, waarin een Brabantse jongen opgroeit tot student in Nijmegen.
Titel
De gevarendriehoek
Auteur
A.F.Th. Van der Heijden
Taal
Nederlands
Uitgever
Amsterdam: Querido, 1995
479 p.
ISBN
90-214-6626-0

Beschikbaarheid en plaats in de bib

Etterbeek

zondag: Gesloten
maandag: 13:00 - 18:00
dinsdag: Gesloten
woensdag: 12:00 - 19:00
donderdag: Gesloten
vrijdag: 13:00 - 19:00
zaterdag: 10:00 - 13:00

Adres

Oudergemlaan 191
1040 Etterbeek
(Toon op kaart)

Contactgegevens

02 648 01 76
Beschikbaarheid Uitgave Plaats in de bib
Beschikbaarheid
Aanwezig
Uitgave
Querido, 1995
Plaats in de bib
Volwassenen | Romans
HEIJ MAGAZIJN

Besprekingen

Tweede deel van de monumentale romancyclus "De Tandeloze Tijd". "De Gevarendriehoek" duidt een (achter-)buurt aan in Geldrop: rivier, snelweg en spoorlijn maken een driehoek, waarin Albert Egberts, de hoofdpersoon, zijn vroege jeugd doorbrengt. In die buurt ontmoet hij veel mensen, die ook later (zie: "Vallende ouders") zijn bekenden in Nijmegen blijven als hij daar filosofie studeert. Hij is op zoek naar zijn buurt, naar zijn jeugd en naar zijn (sexuele) identiteit. Maar hij ervaart in de driehoek tevens zijn begrenzing: een vis in een aquarium. Zijn vrijheid blijft beperkt, een erfenis van zijn jeugd. Een levensverhaal dus, soms herinnerend aan de streekroman, met de zwaar alcoholische vader, de statische katholieke gemeenschap. Bovendien een mythologiserende familiekroniek met soms (te) uitvoerige verhalen. Verzorgde gebonden uitgave, kleine druk.

Over A.F.Th. Van der Heijden

Adrianus Franciscus Theodorus (Adri) van der Heijden (Geldrop, 15 oktober 1951) is een Nederlandse schrijver. Hij begon te publiceren onder de naam Patrizio Canaponi en publiceerde ook onder zijn initialen, als A.F.Th.

Algemeen

Van der Heijden is een schrijver van autobiografische verhalen en romans. In zijn werk is het eigen leven van de schrijver te herkennen. Dit maakt dat het gehele oeuvre met elkaar verbonden is. Dat wil echter niet zeggen dat gebeurtenissen en personen in zijn werk een getrouwe afspiegeling zijn van zijn eigen leven: hij gebruikt deze vrij, om ze te combineren met fictie, filosofische uitweidingen en een treffende sfeertekening van de Nederlandse sociale en culturele geschiedenis vanaf de jaren vijftig.

Van der Heijden wordt weleens gezien als de vertegenwoordiger van een generatie die na de oorlog opgroeide; dit in tegenstelling tot schrijvers als Harry Mulisch, Willem Frederik …Lees verder op Wikipedia

Suggesties