SuperBoeken voor jeugd

Alle SuperBoeken voor jeugd op één lijst! Klik op de titel om na te gaan of het boek in de bibliotheek aanwezig is.

De rode ridder
Karel Biddeloo (naar het werk van Willy Vandersteen)

Jeugdstrips

'De rode ridder' vind ik heel goed omdat het heel spannend is en avontuurlijk, steeds een nieuw gevecht dat hij moet doorstaan. Duimpje omhoog, super goed.

Jelle

Kolletje tovert voor twee
Pieter Feller

Voorleesboeken: enkel beschikbaar in de HOB, aan de balie opvraagbaar uit het magazijn

Kolletje is een heel leuk meisje met een super tante en een toverspreuk. Ik wou dat ik haar was. Maar ik heb eigenlijk al zo'n leuke tante.

Pia

De prinses van Zonderland
Hec Leemans

Jeugdstrips

Het is heel spannend. Je weet nooit wat er gaat gebeuren.

Melusine

De mysterieuze mummie
Geronimo Stilton

8+: blauwe bolletjes

Erg spannend boek! Leuk verhaal met twee pagina's (p. 34-35) leuke weetjes over de sfinx, de Nijl en de piramiden van Gizeh. Het verhaal gaat over (zoals je geraden hebt) mummies! Achteraan zit een viertal moppen en een versiering voor een mummie-achtig feest. Veel leesplezier!

Mustafa

Ik heet Olivia en daar kan ik ook niks aan doen
Jowi Schmitz

12+: groene bolletjes

De moeder van Olivia is dood, een groot probleem. En haar vader weet het eigenlijk ook niet zo goed. Olivia en haar vader wonen in een boot in de tuin van het kapsalon. Elke vrijdag bakken ze cake en kijken ze naar de lucht. Alles is zo, voor het moment, want dat hebben we zo afgesproken, en dat is goed! Voor nu toch ...

Pauline

De drie musketiers
Geronimo Stilton

8+: blauwe bolletjes

Je kent zeker en vast het verhaal van d'Artagnan! Dit boek stelt dit verhaal voor! Lees dit verhaal en maak zijn spannende avontuur mee! Van normale man tot musketier. De avonturen die hij meemaakt met zijn vrienden Porthos, Aramis en Athos. Achteraan vind je nog geschiedenisboeken van Geronimo Stilton.

Mustafa

Waar is de taart?
The Tjong Khing

Prentenboeken: lekker slim > zoekboeken

Vele verhalen gebeuren tegelijkertijd en het is heel grappig. Je kunt naar vele details kijken en vele aparte verhalen.

Nicolas

Wie wint Geronimo?: (om op te eten)
Oscar Tortuga

8+: blauwe bolletjes

Ik hou van dit boek omdat het aan het einde leuk is. Omdat ze vechten, en ik zeg niet wie wint, en omdat er eigenlijk niemand in de schatkist was. Omdat eigenlijk Geronimo Stilton in de schatkist moest gaan, en omdat Kateklauwer heeft valsgespeeld.

Raphael

De bende van Ratstad
Geronimo Stilton

8+: blauwe bolletjes

Er zijn superhelden en er is iemand die stout is en die heeft een limousine en drie wachters, die heten 1, 2 en 3. Eigenlijk is Speurneus één van de superhelden en er zijn ook Yoyo en Magnum. Ze vechten en Speurneus heeft een pak waarmee hij zich kan transformeren in wat hij wilt. Dit boek is echt spannend.

Raphael

Dummie de mummie en de gouden scarabee
Tosca Menten

8+: blauwe bolletjes

Dummie de mummie is een SUPER LEUK BOEK! Er is veel avontuur en je moet veel lachen. Er is veel te lezen. Ik hoop dat er een volgende is.

Gilles

De heksen
Roald Dahl

10+: blauwe bolletjes

'De heksen' is een heel grappig boek. Er zijn veel GRAPPIGE stukjes in dit boek. Ik hoop dat je dit gaat lezen.

Gilles

Het wonderbaarlijke voorval met de hond in de nacht
Mark Haddon

14+: zwarte bolletjes

Enerzijds doet dit boek wel een beetje denken aan 'De vanger in het graan', maar anderzijds is het toch weer helemaal anders. We krijgen hier immers niet te maken met eender welke tiener, maar met een vijftienjarige jongen, Christopher, die lijdt aan het 'syndroom van Asperger', een ontwikkelingsstoornis die heel wat problemen teweeg brengt en de uitdagingen waar gewone tieners mee worstelen doet verbleken. Aangezien Christopher de verteller van het verhaal is, kijken we als het ware mee naar wat er zich in zijn hoofd afspeelt. We zien dus niet alleen hoe iemand met aspergersyndroom zich gedraagt, maar we krijgen inzicht in de drijfveren achter die gedragingen en verrassend genoeg zijn die vaak heel logisch. Het boek toont ook heel duidelijk dat er soms een enorme kloof ligt tussen puur verstandelijke capaciteiten en emotionele of sociale intelligentie. 'Het wonderbaarlijke voorval met de hond in de nacht' is een buitengewoon fascinerend en aangrijpend boek dat je gewoon moet gelezen hebben!

Cindy

De kleine Mozart op wereldreis
Sanne De Bakker

10+: blauwe bolletjes

Het is een spannend boek met veel avontuur en fantasie. Met dit boek leer je veel van muziek en piano. Je leert ook over het leven van Mozart en Nanne. Bij het boek hoort een CD met muziek van Mozart.

Emilien

De hongerspelen
Susanne Collins

14+: zwarte bolletjes

Ik heb dit boek als aanrader van een vriend gehoord. Hij zei dat ik dit moest lezen toen ik op zoek was naar "De grijze jager" en toen vond ik "De hongerspelen" en ik dacht: "Dit moet ik lezen". En ik ging lezen en bleef lezen. Wat een spannend boek. Echt heel goed. Ik raad dit boek aan om te lezen. Spannend tot het einde, magnifiek. Het is een superboek en hoort zeker tot de Super-B.

Jelle

Wij gaan op berenjacht
Michael Rosen

Prentenboeken: gevoelens/gedrag > bang zijn

Dit is HET boek voor kleuters (vol van klanknabootsingen en herhalingen) maar ook ouderen kunnen ervan genieten, net als ik!

Een vader gaat met zijn kinderen op berenjacht. Ze moeten zich een weg banen door water, modder, een sneeuwstorm en een donker bos: 'We kunnen er niet bovenover. We kunnen er niet onderdoor. O, nee, we moeten er wel dwars doorheen!' Moedig en zonder angst zetten ze door tot ze bij een grot komen. En wat vinden ze daar? Jawel, een beer! Maar als die hen achterna komt, maken ze zich maar beter snel uit de voeten.

De tocht terug naar huis met dezelfde hindernissen, maar dan in sneltempo. Ze besluiten nooit meer op berenjacht te gaan ;)

Sarah

Terug naar het begin van de pagina.